Disk, data recovery and undelete software

[Deze pagina is een NL vertaling van de index pagina]

FB messenger code

Hallo en welkom  op DiskTuna.com. Deze website is het thuishonk van mijn freeware tooltje “DiskTuna the tiny defragger” en DiskTuna DFR (undelete). Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de ondersteuning en ontwikkeling van software om gegevens te redden (data of file recovery). Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat mijn eerste hard disk repareerde met een HEX editor, via de telefoon met een heer in Schotland. Het was een geweldig gevoel. Anderen helpen met gegevens redden geeft me een geweldige kick.

 

Deze website is grotendeels Engelstalig maar wij leveren ook ondersteuning in het Nederlands.

Gegevens redden – Aanbevolen software!

Dit is de software die ik zelf gebruik en van harte aanbeveel. Ik beschouw deze tools als de beste in hun categorie. Ik heb goede contacten met de ontwikkelaars van de software. Met de ontwikkelaars van de hieronder aangeboden software heb ik de overeenkomst de technische ondersteuning te verzorgen voor de software die verkocht wordt via deze website. Ik ontvang hier een commissie voor. Ook als je niet via deze website hebt aangeschaft ben je welkom!

Als je te maken hebt met gegevens verlies of een hard disk die slecht functioneert, aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor advies (joep@disktuna.com).

ReclaiMe File Recovery – ‘s Werelds beste gegevens-reddings-software
gegevens redden met ReclaiMe Deze tool biedt de perfecte balans tussen uitgebreide mogelijkheden en bedieningsgemak, ik denk dat iedereen het kan gebruiken. Het biedt eenvoud en kracht. Gegevens redden van een SD card, een interne of externe harde schijf, of zelfs van een NAS multi-disk set (RAID), ReclaiMe File Recovery doet het . Ondersteuning voor Windows, Linux en Apple Mac bestandssystemen.
HD Sentinel – Monitor de gezondheid van je hard disk (ook SSD, USB en RAID)
Als je de status en gezondheid van je hard schijf in de gaten wilt houden, dan is er eigenlijk maar een serieuze optie, namelijk HD Sentinel. Of je nu te maken hebt met een interne of externe (USB) hard disk, SSD, of zelfs een RAID array, HD Sentinel kan er mee uit de voeten. Behalve het bewaken van de status van de disks, kun je ook gemakkelijk vanuit Windows tests en scans uitvoeren en zelfs ‘bad sectors’ repareren. Het gebruikt weinig systeem bronnen en heeft derhalve geen negatieve impact op de performance van je PC. HD Sentinel disk health monitor
iRecover – Voordelige allround data recovery software
iRecover analyzing 4 disk RAID array De voordelige data recovery software iRecover biedt ondersteuning voor alle gangbare bestandssystemen zoals FAT, FAT32, NTFS, en Linux EXT2/3/4 en XFS. Je gegevens redden van disks, geheugen kaartjes en zelfs RAID en NAS systemen.

Wat is er nog meer te doen op deze website:

Nog meer disk utilities en gegevens redden

Blog artikelen, reviews, tests. Mogelijk wordt er gelinkt naar de besproken software middels een affiliate link. Als je het artikel waardevol vind kun je deze website ondersteunen door gebruik te maken van deze links.

Mijn eigen ‘hobby’ projecten

Momenteel zijn dat DiskTuna (defragmentatie and disk optimalisatie) en DiskTuna DFR (een shareware undelete tool). Deze projectjes heb ik gemaakt uit interesse of uit ‘noodzaak’. Met noodzaak bedoel ik bijvoorbeeld: Ik kon destijds geen defragmentatie tool vinden die geheel naar mijn zin was en het leek me leuk zelf een defragger te malen. In eerste instantie een project voor eigen gebruik, maar na uitgebreid bijschaven is DiskTuna beschikbaar gemaakt als freeware.

JPEG Reparatie

Ik repareer JPEG bestanden middels een zelf ontwikkeld setje tools. Deze tools zijn momenteel ‘quick-and-dirty’ (QUAD) en niet geschikt voor algemene consumptie. Ik biedt ook JPG bestandsreparatie als een dienst.

Blog Artikelen

Ik schrijf, in steenkool Engels over van alles. Uiteraard over disk tools en data recovery software, maar ook over mijn avonturen op het gebied van WordPress (dat ik voor het eerst gebruik), ‘search engine optimization’ (SEO), enzo.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *