Leapp refurbished iPhone 8 – Binnen maand stuk (Dutch article)

By | May 14, 2020

Leapp refurbished iPhone 8 = als nieuw (niet!)

leapp.nl to good to be true

De hel genaamd Leapp.nl ..

Tsja, het lijkt een sympathiek idee. Een 2e hands iPhone, echter helemaal nagekeken en met garantie. Ik heb zelf niets met iPhone or Apple, maar het is een mode-ding onder tieners, dus dochterlief wil er een. Een refurbished iPhone lijkt de ideale oplossing.

Bestellen via Leapp is makkelijk. Hoewel ik geen ‘verzonden’ notificatie heb mogen ontvangen is de iPhone 8 (349 Euro) binnen een dag in huis.

Wij kozen voor het midden model, ‘licht gebruikt’, maar ik moet zeggen, hij ziet er werkelijk uit als nieuw.

Maar dan! Trouble in paradise! Goedkoop = duurkoop

(Nou ja, goedkoop .. Toch altijd nog 349 Euro .. Voor iets dat het niet doet)

Spontaan uitvallen, dan uren niet te gebruiken tot de telefoon zichzelf weer aanzet.

Binnen een maand begint de iPhone kuren te vertonen. Kuren van een dusdanige aard dat de telefoon eigenlijk niet meer bruikbaar is. Ik stuur een mail naar Leapp vergezeld van aankoop bewijsje, met het voorstel het toestel terug te sturen en per ommegaande een werkend exemplaar terug te krijgen.

Maar zo werken de Leapp protocollen niet. Leapp stuurt geen werkend exemplaar, Leapp repareert de telefoon! Als je wat ‘rond-googled’ leer je al snel dat er weken over zo’n reparatie heen gaan. Ik vind het niet redelijk om weken te moeten wachten op een reparatie, na minder dan een maand te hebben mogen genieten van een aankoop. Bovendien zijn telefoons voor tieners niet zomaar ‘spele-dingetjes’, het zijn life lines die bovendien ook dagelijks worden gebruikt voor serieuze zaken. Zo’n beetje alle communinicatie met school verloopt via dat ding. Alle roosters and huiswerk opdrachten lopen via dat ding. Een wekenlange reparatie levert veel overlast op.

Ik blijf aandringen op vervanging. De reacties van Leapp zijn verwarrend. Medewerker 1 stelt dat Leapp met reparatie aan zijn wettelijke verplichting voldoet. Medewerker 2 geeft aan dat voor dat wordt overgegaan tot vervanging de telefoon gecheckt wordt op val, stoot of vocht schade. Dit suggereert dat ze wel willen vervangen. Dit gebeurt in het reparatie centrum en duurt even lang als een reparatie, lood om oud ijzer dus. EN dan zijn er ook nog medewerker 3 en 4, maar het is een beetje overbodig ze allemaal aan het woord te laten. Ze tappen allemaal uit het zelfde vaatje met standaard copy/paste antwoorden.

Ik ben geen jurist en technicus, maar m.b.t. het laatste lijkt me dat val, stoot of vocht schade redelijk snel moet kunnen worden vastgesteld. Ook is het volgens mij zo, dat wettelijk gezien bij gebreken die optreden binnen 6 maanden na aankoop, aangenomen mag worden dat het een apparaat betreft dat reeds bij aankoop gebreken had. M.b.t. reparatie moet de overlast beperkt zijn. Zoals ik al eerder zei, is de overlast aanzienlijk aangezien de telefoon voor school min of meer noodzakelijk is.

En daar bovenop ben ik van mening dat er los van wettelijke bepalingen nog zoiets als ‘goede service’ bestaat. En wat mij betreft houdt dat in dat men uit gaat van goeder trouw, en verder dat wanneer een duur product dat binnen een maand kapot gaat gewoon een nieuw, vervangend toestel wordt verstrekt. M.a.w. Leapp.nl levert een waardeloze service.

Je zou kunnen stellen dat de iPhone helemaal niet goed nagekeken is en dat men dat nu alsnog gaat doen, in mijn tijd. De m.i. logischer weg is, toestel vervangen en dan kan Leapp.nl alsnog het toestel nakijken en geschikt maken voor verkoop. Ik heb snel een vervangend toestel en Leapp moet dit toestel toch al nakijken en repareren. Of ben ik nou malle wappie?

Refurbished, ik ben voor maar koop niet bij Leapp.

Ik koop heel vaak tweede hands. Ik koop vaak refurbished. Ik koop graag het model waar al een krasje op zit of een deukje in zit. En ik heb daar prima ervaringen mee. Ik zal dat ook blijven doen. Maar nooit meer bij het waardeloze bedrijf Leapp.nl.

Ik adviseer een ieder geen zaken te doen met Leapp.nl

-Joep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *