Download ReclaiMe File Recovery

Voordat je ReclaiMe File Recovery of welke file recovery software dan ook download en installeert:

Er is een minimale hoeveelheid informatie die je het beste toch even tot je neemt. Neem deze pagina zorgvuldig door.

Allereerst even de noodzakelijke juridische haarkloverij: Middels het downloaden en installeren van ReclaiMe geef je aan de licentie overeenkomst te hebben gelezen en ermee akkoord te gaan.


Deze download is altijd de laatste versie:


ReclaiMe is erg veilig 

 • Het leest slechts de schijf waarvan de data wordt teruggehaald. Het laat de inhoud verder met rust.
 • Het controleert de fysieke status van de schijf automatisch en waarschuwt als die niet in orde is. Fysiek beschadigde schijven hebben een speciale behandeling nodig. Indien nog mogelijk zou de eerste stap het dupliceren moeten zijn (clonen), dit kan met ReclaiMe. Schijven die ongewoon geluid produceren niet meer opstarten!

Door deze ingebouwde veiligheid durf ik het gebruik van ReclaiMe aan iedereen aan te bevelen. Het is ook zeer eenvoudig in gebruik hetgeen de kans op fouten verkleint.

Belangrijk:

Bestanden kunnen vaak worden terug gehaald dankzij het feit dat verwijzingen naar de bestanden en de bestandsinhoud intact zijn. Alles dat wordt geschreven naar de disk waarop de verloren data zich bevind overschrijft mogelijk data die gered had kunnen worden. Daarom:

 • Download ReclaiMe (of welke file recovery software dan ook) niet op de schijf waarvan gegevens hersteld moeten worden. Als het de c: schijf of de enige schijf betreft dan de portable oplossing uitvoeren (hier onder).
 • Installeer ReclaiMe (of andere file recovery software) niet op de disk waarop de verloren bestanden zich bevinden.

ReclaiMe ‘portable’

Als je data hebt gewist van je Windows drive, verdient het de voorkeur ReclaiMe op een andere PC te downloaden en installeren. Sluit zo veel mogelijk alle programma’s die mogelijk naar de disk schrijven.

Nadat je ReclaiMe op een andere PC hebt staan, blader je naar de installatie map (\Program Files\ReclaiMe) en kopieer je alle bestanden maar een USB stick. Op de PC met de gewiste bestanden start je ReclaiMe vanaf deze USB stick. De enige voorwaarde is dat .NET geïnstalleerd is. Dit is het geval op PC’s die Windows 7 of hoger draaien. Dus:

 • Download en installeer ReclaiMe op een andere PC
 • Kopieer de bestanden vanuit de installatie folder naar een USB stick
 • Plug de USB stick in de PC waarop de gewiste data zich bevinden en start ReclaiMe vanaf de USB stick.

reclaime portableStandard of Ultimate licentie?

ReclaiMe toont automatisch welke licentie benodigd is om daadwerkelijk bestanden te redden. In het kort, als je bestanden van een Windows bestandssysteem wilt terughalen volstaat de Standard licentie. Om data te redden van Apple Mac of Linux bestandssystemen heb je de Utimate licentie nodig. Ook voor het redden van data van RAID en NAS disk sets is de Ultimate licentie vereist.

ReclaiMe toont benodigde licentie, Standard of Ultimate

Korte introductie in het gebruik van ReclaiMe

In het algemeen vallen data recovery scenario’s onder te verdelen in drie categorieën:

 1. UNDELETE: Het terughalen van gewiste of verwijderde bestanden. Het bestands-systeem is intact. Bestanden zijn slechts gemarkeerd als zijnde ‘gewist’, dit is een normale functie van het bestandssysteem. Over het algemeen kan undelete software deze bestanden eenvoudig detecteren.
 2. UNFORMAT: Het volume, de drive is nog aanwezig maar kan niet worden benaderd. typische symptomen zijn dat Windows de disk wil formatteren en dat het bestandssysteem wordt weergegeven als ‘onbekend’ of ‘RAW’. Als het volume per ongeluk werd geformatteerd kan het wel worden benaderd maar is het ‘leeg’. Je kunt met ReclaiMe op deze manier zelfs bestanden terughalen van een NAS apparaat.
 3. PARTITION RECOVERY: Je bestanden redden van een gewiste partitie. De drive is niet aanwezig binnen Windows. Disk Management (schijf Beheer) toont ‘unallocated space’ of ‘niet toegewezen ruimte’. De partitie is in zijn geheel verdwenen.
Undelete RAW / Unformat Partition Recovery

Om gewiste bestanden terug te halen, selecteer je de drive waarop de bestanden staan en klik je op Start.

Recover:

 • Bestanden gewist van de Recycle bin.
 • Direct verwijderde bestanden.
 • Foto’s gewist van digitale camera’s.
 • Bestanden gewist vanaf de command line.

Om bestanden te redden van RAW, geformatteerde of corrupte volumes, selecteer de drive en klik Start.

Recover:

 • Bestanden van geformatteerde drives.
 • Bestanden van ‘un-formatted’ volumes.
 • Data van RAW bestandssysteem.
 • Van corrupte partities.

Om data te redden van een per abois gewiste of verloren partitie, selecteer je de fysieke disk en klik op Start.

Recover:

 • Bestanden en Folders van gewiste partities.
 • Van verloren partities.
 • Van MBR, GPT, LDM, LVM and mdadm aangemaakte partities.